Heb je een bijbaan bij een supermarkt zoals Albert Heijn of Jumbo en wil je ontslag nemen? Je zult dan een ontslagbrief moeten schrijven naar het filiaal van de supermarkt waar je werkt. Op deze pagina geven we je een voorbeeld ontslagbrief supermarkt.
Niet alleen geven je op deze pagina een voorbeeld, we geven ook meer informatie zodat je zeker weet dat jouw ontslagbrief correct is en dat alles er in staat.
Het is namelijk belangrijk dat je bepaalde onderdelen van de ontslagbrief niet overslaat, omdat deze anders niet geldig is. Ook moet je natuurlijk je naam en andere informatie aanpassen aan jouw eigen situatie.
Voorbeeld ontslagbrief supermarkt
We laten nu een voorbeeld ontslagbrief zien die je naar het supermarkt-filiaal kunt sturen waar je werkt.
Supermarkt filiaal Coolsingel
Coolsingel 5
2020 BA Rotterdam
Rotterdam, 3 Januari 2024
Betreft: beëindiging dienstverband
Geachte heer Klaver, beste Karel,
Via deze weg wil ik u mededelen dat ik mijn dienstverband bij de Supermarkt B.V. per 1 maart 2024 wil beëindigen, met in achtname van de opzegtermijn van één maand.
Ik wil u bedanken voor de prettige samenwerking in de afgelopen maanden. Ik neem met een dubbel gevoel afscheid. Enerzijds kijk ik uit naar mijn nieuwe uitdaging, anderzijds ga ik de collega’s heel erg missen.
Met vriendelijke groet,
Jacob Anders
Maanzaadstraat 13
1020 AB Rotterdam
De voorbeeldbrief hierboven bevat een aantal teksten die blauw zijn. Dit zijn de onderdelen van de voorbeeldbrief die je aan jouw eigen situatie moet aanpassen. We geven nu een verdere toelichting bij de voorbeeld ontslagbrief voor de supermarkt.
Ik werk bij een supermarkt, zijn er meer voorbeelden?
Zeker, we hebben onderstaande voorbeelden voor medewerkers die in een supermarkt werken:
- Bekijk hier de ontslagbrief Albert Heijn »
- en hier de ontslagbrief Jumbo »
- en een ontslagbrief Aldi »
- tot slot hebben wij nog een ontslagbrief Kruidvat »
Meer informatie
De brief hierboven laat een voorbeeld zien, maar hoe weet je nou zeker dat de brief ook voor jou feitelijk correct is? Dat gaan we nu uitleggen aan de hand van een aantal punten.
Opzegtermijn
Als je bij een supermarkt werkt, is je opzegtermijn vaak vastgelegd in een CAO. Vaak zal de opzegtermijn één maand bedragen, maar het kan ook zijn dat je een nul uren contract hebt.
Een ontslagbrief nul uren contract gaat iets anders in zijn werk; je hoeft deze maar uiterlijk vier dagen voor je ontslag te versturen. De opzegtermijn is dan vier dagen. Is je opzegtermijn één maand?
Stel dat je op 1 maart ergens anders aan de slag wilt, dan moet je op uiterlijk 31 januari ontslag nemen (je ontslagbrief indienen).
Lees ook: Bij wie moet je je ontslagbrief indienen?
Reden voor ontslag nemen
Je zult ongetwijfeld een reden hebben om ontslag te nemen. En je kunt er voor kiezen om deze reden in je ontslagbrief te vermelden, bijvoorbeeld:
- Ik ga studeren.
- Ik heb een andere (bij)baan gevonden.
Maar het is niet verplicht om in je ontslagbrief een reden op te geven. Je mag zelf weten of je dit doet. Het is wel gebruikelijk als je een goede verhouding hebt met je werkgever, om deze wat meer informatie te geven rondom je vertrek.
Soort contract
Zoals we gezegd hebben, als je een nul uren contract hebt dan bedraagt je opzegtermijn slechts vier dagen. Heb je een vast contract voor onbepaalde tijd? Dan geldt meestal een opzegtermijn van één maand.
Maar wist je dat je bij sommige contracten niet mag opzeggen vóór de einddatum? Dit geldt voor arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd. Deze mag je alléén opzeggen als er een tussentijds opzegbeding in de overeenkomst vermeld is.
Wil je tóch eerder weg? Dan zul je om de tafel moeten met je werkgever om te vragen of ze je eerder ontslag willen laten nemen. In principe hoeft de werkgever hier echter niet aan mee te werken!
Wanneer ontslag nemen?
Je moet ontslag nemen op een moment dat je nog aan de opzegtermijn voldoet. Zorg ervoor dat je de werkgever wat tijd geeft en niet overvalt op het allerlaatste moment.
Vraag daarnaast altijd om een bevestiging dat jouw ontslagbrief in goede orde is ontvangen. Zo krijg je daar achteraf geen gedoe over. Je kunt er ook voor kiezen om de ontslagbrief per aangetekende brief te versturen.