Ontslagbrief geschreven of getypt?

Voor veel mensen is het wel duidelijk hoe een goede ontslagbrief er uit ziet.
En zo niet, dan kunnen ze een online ontslagbrief voorbeeld gebruiken om er een te schrijven.

Ontslagbrief-geschreven-of-getypt

Ook kun je gemakkelijk op zoek wat er allemaal in een ontslagbrief moet staan: de ontslagbrief inhoud is namelijk belangrijk voor de geldigheid van je ontslagbrief.

Maar een vraag die we maar héél soms krijgen is: moet een ontslagbrief geschreven of getypt worden? Hiermee wordt meestal bedoeld: moet ik de brief met de hand schrijven of juist typen op de PC?

Ontslagbrief geschreven of getypt?

Het antwoord is dat het allebei mag en kan. Wel raden wij juist aan om de brief te typen en de ontslagbrief per e-mail te verzenden, zodat je automatisch een bewijs hebt dat je de ontslagbrief op tijd hebt verzonden en/of overhandigd.

Daarnaast is het digitaal ook eenvoudiger om een ontvangstbevestiging te vragen. Wanneer je een handgeschreven brief overhandigt aan je werkgever is dit een stuk lastiger.

In dat geval zal de bevestiging waarschijnlijk mondeling plaatsvinden. Dat is niet ideaal, omdat je dan niet zwart op wit hebt dat je ontslagbrief in goede orde is ontvangen.

Dit is dan ook de reden dat wij altijd aanraden om de ontslagbrief per e-mail te versturen. Natuurlijk is het netjes om daarnaast ook je ontslagbrief toe te lichten in een persoonlijk gesprek.

Dat laatste is echter minder belangrijk voor de geldigheid van je ontslag. De ontslagbrief is daarvoor juist erg belangrijk en moet zelfs aan bepaalde eisen voldoen.

Belangrijk: denk na voordat je je ontslag indient

Zodra je je ontslagbrief indient, dan is het ontslag officieel. Je kunt niet achteraf je ontslagbrief intrekken omdat je je bedacht hebt. Het is een definitieve stap die je neemt.

Neem dus alléén ontslag als je zeker weet dat je een nieuwe baan hebt! Je hebt anders bijvoorbeeld geen recht op een WW-uitkering en kan dan dus zonder inkomen komen te zitten.

Dit zou rampzalige gevolgen kunnen hebben voor je leven. Je kunt dan misschien je vaste lasten niet meer betalen. Neem daarom alléén ontslag als je het écht zeker weet. Het is een stap die niet zomaar even ongedaan kan worden gemaakt.

Zie ook: Bij wie moet je je ontslagbrief indienen?

Conclusie

Je kunt dus het beste een ontslagbrief per e-mail versturen. Dit kan als bijlage, of direct in de e-mail. Zorg ervoor dat de belangrijkste informatie in je e-mail staat, zodat je zeker weet dat je ontslagbrief rechtsgeldig is.