Ontslagbrief Aldi voorbeeld

Werk je bij een Aldi winkel en wil je ontslag nemen?
Op deze pagina lees je er alles over en vind je een ontslagbrief Aldi voorbeeld. Je kunt onze voorbeeld-brief gratis gebruiken, maar let op dat je deze niet letterlijk van ons overneemt.

ontslagbrief-Aldi-voorbeeld

Je zult het een en ander moeten aanpassen aan jouw persoonlijke situatie zodat je ontslagbrief geldig is. De ontslagbrief inhoud is namelijk van belang voor een correcte ontslagprocedure.

Ontslagbrief Aldi voorbeeld

We laten je nu een voorbeeld zien van een ontslagbrief die je kunt gebruiken als je bij Aldi werkt. Sommige delen zul je moeten aanpassen aan jouw situatie. Na de voorbeeld-brief zullen we je meer informatie geven over ontslag nemen en hoe dat in zijn werk gaat.


Aldi filiaal Rotterdam
Straatnaam 1
1055 CZ Rotterdam

Rotterdam, 26 februari 2024
Betreft: beëindiging dienstverband

Geachte mevrouw Jacobs, beste Inge,

Via deze weg wil ik je mededelen dat ik mijn dienstverband bij de Aldi per 1 april 2024 zal beëindigen, met inachtname van de opzegtermijn van één maand.

Met vriendelijke groet,
Stefan Kuipers

Maanzaadstraat 13
2066 JA Rotterdam


Meer informatie

We zullen je nu meer informatie geven over de voorbeeld-brief hierboven.

Bij wie dien je je brief in?

Je ontslagbrief indienen doe je bij je directe leidinggevende en/of de afdeling personeelszaken. Je kunt de brief uiteraard ook naar de directeur van jouw filiaal sturen.

Lees ook: bij wie moet je je ontslagbrief indienen?

Opzegtermijn

De opzegtermijn is erg belangrijk. Als je een contract hebt voor onbepaalde tijd, dan heb je vaak een opzegtermijn van één maand. Het kan ook langer zijn, dit wordt geregeld in je arbeidsovereenkomst of in de CAO.

Als je opzegtermijn één maand bedraagt, en je wilt ontslag nemen per 1 april, dan moet je vóór het eind van februari ontslag nemen. In het geval van een nul uren contract is de opzegtermijn slechts vier dagen. Het is belangrijk om je te houden aan de opzegtermijn, anders is je ontslag niet geldig.

Per e-mail

Je kunt je ontslagbrief per e-mail indienen, maar het is wel belangrijk dat je kunt aantonen dat je werkgever de brief heeft ontvangen. Daarom raden wij aan om altijd te vragen om een ontvangstbevestiging, zodat je kunt bewijzen dat je je aan de opzegtermijn hebt gehouden.

Let op: ontslag nemen is (meestal) definitief

Belangrijk om te weten is dat je niet je ontslagbrief ongedaan kunt maken. Een ontslagbrief intrekken is niet zomaar mogelijk, behalve onder bepaalde omstandigheden. Je moet dus pas ontslag nemen als je een nieuwe baan hebt of als je zeker weet dat je inkomen gegarandeerd wordt.

Conclusie

Ontslag nemen is vrij eenvoudig, maar er is een aantal zaken waar je op moet letten. We hebben het hierboven natuurlijk uitgebreid beschreven, maar het kan altijd dat er nog iets onduidelijk is.

Gelukkig hebben we op ontslagbrief.org een hoop nuttige informatie voor je verzameld die je kunt gebruiken als er onduidelijkheid is over je ontslag.