Ontslagbrief Jumbo voorbeeld

Werk je bij de Jumbo en wil je ontslag nemen? Op deze pagina geven we je een paar voorbeelden van ontslagbrieven voor als je bij Jumbo werkt en ontslag neemt.
De ontslagbrief van een Jumbo-medewerker is in principe niet anders dan voor iedere andere werknemer dat in loondienst werkt bij een Nederlands bedrijf.

Ontslagbrief-Jumbo

Veel mensen werken in hun jonge jaren als bijbaan bij de Jumbo. Maar er zijn ook genoeg mensen die jarenlang of zelfs tot aan hun pensioen bij de Jumbo werkzaam zijn.

Of je nou als bijbaan of als carrière bij de Jumbo werkt, je kunt de voorbeelden op deze pagina gebruiken om je ontslagbrief in te dienen.

Lees ook: Bij wie moet je je ontslagbrief indienen?

Ontslagbrief Jumbo voorbeeld

We laten nu een voorbeeld zien van een ontslagbrief voor als je bij Jumbo ontslag wilt nemen. Bepaalde delen in de voorbeeld-brief extra controleren en eventueel informatie corrigeren en aanpassen aan jouw persoonlijke situatie. Dit kan gaan om namen, adressen en bijvoorbeeld de datum.


Jumbo Amsterdam B.V.
Dam 1
1010 BA Amsterdam

Amsterdam, 3 Januari 2024
Betreft: beëindiging dienstverband

Geachte heer Janssen, beste Piet,

Via deze weg wil ik je mededelen dat ik mijn dienstverband bij de Jumbo per 1 maart 2024 wil beëindigen. Ik ga Geneeskunde studeren in Leiden, en kan het werk bij de Jumbo daar niet mee combineren.

Ik heb er de afgelopen drie jaar enorm van genoten om met u en de rest van het team samen te werken, en neem dan ook met een dubbel gevoel afscheid. Enerzijds heb ik er erg veel zin in om aan een nieuwe uitdaging te beginnen, anderzijds ga ik het samenwerken enorm missen.

Ik hoop dat we contact blijven houden en ik zal nog regelmatig de winkel binnenlopen om boodschappen te doen.

Met vriendelijke groet,
Pieter Derksen

Vechtstraat 1A
1078 AB Amsterdam


Vergeet niet om de namen en andere informatie in de brief aan te passen aan jouw specifieke situatie! De brief hierboven zal je verder goed helpen met je ontslag. Denk er ook aan of je nog vakantiedagen hebt.

Als je nog vakantiedagen over hebt, dan zul je die kunnen laten uitbetalen óf je kunt ze opnemen waardoor je eerder “stopt” bij de werkgever maar wel nog doorbetaald kan krijgen.

Dit doe je meestal in overleg met de werkgever. Je kunt dus niet zomaar zeggen: “vanaf morgen neem ik vrij”. In principe mag de werkgever dat weigeren en dus zul je dit op een goede manier samen moeten oplossen.

Zo zal de werkgever ook met een fijn gevoel afscheid nemen, en niet het gevoel hebben dat je hem/haar laat zitten nu jij verder gaat met je leven.

Meer informatie

Het voorbeeld hierboven is natuurlijk een vrij informeel voorbeeld van een ontslagbrief. Het is aan jou als schrijver om te bepalen of dit de juiste toon is om tegen je werkgever aan te slaan.

In onze ervaring is werken bij de Jumbo meestal een vrij informele setting, en dat kun je prima in je ontslagbrief laten terugkomen. Het belangrijkste is dat alle belangrijke informatie in je brief staat:

  • dat je het dienstverband beëindigt;
  • en de datum per wanneer je het dienstverband wilt beëindigen.

Als die twee dingen duidelijk in je brief vermeld staan, dan is dat voldoende om de ontslagbrief geldig te laten zijn. In de praktijk zal dat bij de Jumbo niet zo’n probleem zijn.