Voorbeeld ontslagbrief Kruidvat

Werk je bij Kruidvat en wil je graag ontslag nemen? Kruidvat mag dan wel steeds verrassend en altijd voordelig zijn, misschien heb jij voor jezelf een betere baan of een nieuwe uitdaging gevonden.

voorbeeld-ontslagbrief-kruidvat

Als je ontslag wilt nemen bij Kruidvat kun je onze voorbeeld ontslagbrief Kruidvat gebruiken die we op deze pagina voor je hebben geschreven.

Voorbeeld ontslagbrief Kruidvat

We laten je nu een voorbeeld brief zien die je als leidraad kunt gebruiken. Uiteraard zul je het een en ander aan je eigen omstandigheden moeten aanpassen.


Kruidvat Filiaal Den Haag
t.a.v. Dhr. Janssen
Spui 1
2211 HA Den Haag

Datum: 11 november 2024
Betreft: beëindiging arbeidsovereenkomst

Geachte heer Janssen,

Via deze weg wil ik u kenbaar maken dat ik mijn arbeidsovereenkomst bij Kruidvat Filiaal Den Haag opzeg per 1 januari 2024, hierbij de opzegtermijn van één maand inachtnemend.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Chantal Bakkers

Maanzaadstraat 3
2266 YU Den Haag


Meer informatie bij het voorbeeld

Het voorbeeld hierboven gaat uit van een aantal zaken. Zo is er een opzegtermijn in opgenomen van één maand. Dit is echter niet altijd het geval. We geven nu extra toelichting op de verschillende zaken waarop je moet letten.

Ontslagbrief: bij wie moet je die indienen?

Je dient je ontslagbrief in bij je directe leidinggevende en/of de directeur. Ook kan het handig zijn om de afdeling personeelszaken en/of HR in te lichten.

Lees ook: Bij wie moet je je ontslagbrief indienen?

Opzegtermijn en soort arbeidsovereenkomst

Je opzegtermijn is van groot belang. Als je bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd hebt, dan mag je je contract alléén opzeggen als je een tussentijds opzegbeding hebt.

Bij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (een vast contract) kun je wel opzeggen wanneer je dat wilt, maar zul je rekening moeten houden met de opzegtermijn. Meestal is dat één maand, maar in je CAO of contract kan een andere opzegtermijn zijn opgenomen.

Tot slot zijn er nog de medewerkers met een nul uren contract. Deze medewerkers hebben een opzegtermijn van 4 dagen. Je kan dan dus 4 dagen van tevoren ontslag nemen.

Toon

Je kunt een ontslagbrief het beste schrijven met een formele toon. Uiteraard kun je dit zelf bepalen. Het gaat erom dat de belangrijkste informatie er in vermeld staat (de einddatum, opzegtermijn en je naam en adresgegevens).

Lees ook: Ontslagbrief: formeel of informeel?

Per e-mail

Het is tegenwoordig niet gek om per e-mail ontslag te nemen. Je zult echter wel moeten zorgen dat je werkgever je een ontvangstbevestiging stuurt, zodat je bewijs hebt dat je op tijd ontslag hebt genomen.

Lees ook: Ontslagbrief per e-mail voorbeeld

Conclusie

Ontslag nemen is niet ingewikkeld, maar je moet wel zorgen dat je de juiste informatie in je ontslagbrief vermeld. Gelukkig heb je daarvoor deze website, met allerlei handige tips en voorbeelden voor je ontslagbrief.
Bekijk ook eens: ontslagbrief voorbeeld.