Ontslagbrief Albert Heijn

Werk je bij de Albert Heijn? Heb je bijvoorbeeld een bijbaan als vakkenvuller of als kassamedewerker. En wil je ontslag nemen? Op deze pagina laten we een ontslagbrief Albert Heijn zien die je als voorbeeld kunt gebruiken wanneer je ontslag wilt nemen.

Ontslagbrief-Albert-Heijn

We laten je op deze pagina niet alleen een voorbeeld zien, we geven je ook extra uitleg, zoals bij wie je je ontslagbrief moet indienen en wanneer je dat uiterlijk moet doen.

Al deze informatie geven we je gratis. Je mag de ontslagbrief van ons gewoon letterlijk overnemen, maar pas wel de namen en andere relevante informatie aan!

Voorbeeld ontslagbrief Albert Heijn medewerker

Bekijk hier een voorbeeld van een ontslagbrief voor een Albert Heijn medewerker. Je kunt deze overnemen, maar we raden je wel aan om de teksten aan te passen aan jouw omstandigheden.


Albert Heijn filiaal 12345
Straatnaam 12
2020 BA Rotterdam

Rotterdam, 3 Januari 2024
Betreft: beëindiging dienstverband

Geachte heer Peters, beste Jan,

Via deze weg wil ik je mededelen dat ik mijn dienstverband bij de Albert Heijn per 1 maart 2024 wil beëindigen.

Ik heb er de afgelopen drie jaar enorm van genoten om met u en de rest van het team samen te werken, en neem dan ook met een dubbel gevoel afscheid. Enerzijds heb ik er erg veel zin in om aan een nieuwe uitdaging te beginnen, anderzijds ga ik het samenwerken enorm missen.

Ik hoop dat we contact blijven houden en ik zal nog regelmatig de winkel binnenlopen om boodschappen te doen.

Met vriendelijke groet,
Jacob Hansen

Coolsingel 13
2020 AB Rotterdam


Zoals je in de brief ziet wordt er rekening gehouden met een opzegtermijn van één maand. We zullen verderop deze pagina uitleggen wat dat precies inhoudt en hoe de opzegtermijn precies werkt.

Ontslagbrief toon

De toon van de ontslagbrief hierboven is vrij formeel, maar met een “informele twist”. Door te beginnen met “Geachte heer…” en vervolgens “Beste …” te schrijven, houd je het netjes zonder overdreven formeel te doen.

Of je je ontslagbrief formeel of informeel schrijft, maakt in principe niet uit. Wel is het over het algemeen gebruikelijk om dit met een formele toon te doen. Daarnaast is de inhoud van de ontslagbrief belangrijk. Sommige dingen moeten er namelijk in staan om geldig te zijn.

Opzegtermijn

Bij het ontslag nemen dien je ook rekening te houden met de opzegtermijn. Deze kan één tot drie maanden bedragen. Bij de Albert Heijn is dit waarschijnlijk een maand, maar controleer het voor de zekerheid even in je arbeidsovereenkomst.

Het werkt als volgt: als je één maand opzegtermijn hebt, en je wilt op 1 maart vertrekken, dan moet je je ontslagbrief indienen op uiterlijk 31 januari. Als je bij de Albert Heijn werkt dan overhandig je je ontslagbrief meestal bij de supermarktmanager of bij de assistent supermarktmanager.

Conclusie

Ontslag nemen is niet moeilijk, maar je moet wel op een aantal zaken letten. Zo weet je zeker dat jouw ontslagbrief geldig is en je op de gewenste datum bij de werkgever kunt vertrekken.