Ontslagbrief McDonalds voorbeeld

Werk je bij de McDonalds en wil je graag ontslag nemen? Dat is waarschijnlijk de reden dat je op deze pagina bent beland! Om ontslag te nemen bij McDonalds zul je een ontslagbrief aan je werkgever moeten overhandigen.

Ontslagbrief-McDonalds

Op deze pagina vertellen we je hoe je je ontslag het beste kunt aanpakken én geven we je een gratis voorbeeld van een ontslagbrief die je kunt gebruiken om ontslag te nemen. Ook leggen we je uit waarmee je rekening moet houden voordat je ontslag neemt.

Voorbeeld ontslagbrief McDonalds

Veel mensen werken bij McDonalds als bijbaan. Maar er zijn ook mensen die echt een carrière maken bij McDonalds en na een langere periode bijvoorbeeld een filiaal runnen. De voorbeeld-ontslagbrief op deze pagina kan in allerlei verschillende functies worden gebruikt, of je nou achter de kassa staat of het toilet schoonmaakt bij McDonalds.

Wel dien je uiteraard de ontslagbrief aan te passen aan jouw situatie. Zo moet je namen aanpassen, de datum en natuurlijk de naam van het McDonalds-filiaal waarin jij werkzaam bent.


McDonalds Leiden A44
Oude Rhijnhofweg 24
2342 BB Oegstgeest

Datum: 30 maart 2024, Leiden
Betreft: Beëindiging dienstverband

Geachte heer Oomen, beste Jack,

Via deze weg wil ik u graag mededelen dat ik – met inachtname van de opzegtermijn van één maand – mijn dienstverband bij McDonalds wil beëindigen per 1 mei 2024.

Ik wil u bedanken voor de prettige samenwerking en wens u veel succes in de toekomst.

Met vriendelijke groet,

Peter Groenen
Stationsweg 1
2311 BA Leiden


Let op!

De voorbeeldtekst hierboven kun je uiteraard gewoon gebruiken, maar let wel op dat je je arbeidsovereenkomst raadpleegt zodat je de opzegtermijn correct opschrijft. Daarnaast moet je uiteraard het filiaal en de naam van je manager aanpassen aan jouw situatie.

Voordat je ontslag neemt

Voordat je ontslag neemt bij de McDonalds, raden we je aan om rekening te houden met een aantal zaken. Zo dien je je te houden aan de opzegtermijn en meer.

De opzegtermijn

De opzegtermijn kan één tot maximaal drie maanden bedragen. Deze opzegtermijn is wettelijk bindend. Een voorbeeld: wil je op 1 mei vertrekken bij je werkgever en heb je een opzegtermijn van één maand? Dan moet je uiterlijk op 31 maart je ontslagbrief indienen. Bij een opzegtermijn van twee maanden zou het uiterlijk op 28 (29) februari moeten gebeuren en bij drie maanden uiterlijk op 31 januari.

Lees ook: Bij wie moet je je ontslagbrief indienen?

Inkomenszekerheid

Let op! Als je zelf ontslag neemt, heb je meestal geen recht op een (WW) uitkering. Dit betekent dat je meestal alléén ontslag neemt als je al een nieuwe baan hebt. Anders loop je dus het risico dat je zonder inkomen komt te zitten.

Zodra je je ontslagbrief hebt ingeleverd, is je ontslag in principe definitief en kun je niet zomaar je ontslagbrief intrekken. Houd hier dus rekening mee voordat je je ontslagbrief inlevert!

Conclusie

Ontslag nemen is niet heel erg ingewikkeld, maar je moet het wel op de juiste manier doen. Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat een ontslagbrief definitief is en je dit dus beter kan doen wanneer je al een nieuwe baan hebt.
Je ontslagbrief bij de McDonalds zorgt er dus voor dat je met een gerust hart kunt vertrekken.